De zomer is absoluut mijn favoriete seizoen van het jaar. Ik hou van de heerlijke zwoele zomeravonden, de lange zomervakantie en de gezellige avonden met vrienden terwijl de zon langzaam onder gaat. Omdat het ’s zomers zo lekker weer is en soms zelfs in Nederland echt warm is koelen mensen massaal af in het water. Je kunt dan natuurlijk naar het zwembad gaan maar mijn vriendengroep kiest er vaak voor om bijvoorbeeld naar een plas of de rivier te gaan. Sowieso zijn deze locaties natuurlijk vrij toegankelijk maar een  nog veel belangrijker voordeel is dat je er net zo lang kunt blijven als je zelf wilt en dus ’s avonds lekker de barbecue aan kunt steken. En natuurlijk een lekker wijntje kunt drinken uit plastic wijnglazen.

Inkopen doen

Voordat er gebarbecued kan worden moeten er natuurlijk inkopen gedaan worden. Vaak gaat er een bepaald groepje naar de winkel toe om de inkopen te doen.  Er wordt natuurlijk vlees, sauzen, een wegwerpbarbecue, drankjes en plastic wijnglazen gekocht. De meiden drinken graag een lekker wijntje maar omdat de fles drinken allerminst praktisch is kiezen wij vaak voor plastic wijnglazen. Plastic wijnglazen zijn helemaal niet duur en aan het einde van de avond gooi je ze gewoon in de prullenbak. Als alle inkopen zijn gedaan is het tijd om naar het strandje te gaan en de barbecue aan te steken.

Een hele gezellige avond

Tijdens zo’n  barbecue avond wordt er natuurlijk niet heel professioneel gebarbecued. Vaak is het gewoon een hamburger, een satéstokje en een lapje vlees. Maar het gaat natuurlijk eigenlijk helemaal niet om het barbecueën zelf. Het gaat om de gezelligheid, samen met je vrienden genieten van de zomer en onder het genot van een wijntje, drinkend uit de plastic wijnglazen genieten terwijl de zon onder gaat. Zo een avond is voor ons de ultieme zomer.