Vanaf 2024 zijn asbest daken in Nederland vanwege gezondheidsrisico verboden. Heeft u nog steeds asbest op het dak van uw woning of bedrijf? Dan is het van groot belang dat je dit laat saneren. Zorg er in ieder geval voor dat je een gespecialiseerd bedrijf inschakelt, zodat het saneren op een juiste én veilige manier gebeurt. Wil je jouw bedrijf daarnaast extra duurzaam maken? Je kunt er ook voor kiezen om tegelijkertijd zonnepanelen te laten plaatsen! Dubbel zo goed voor het milieu …

… en een fiscaal voordeel!
Wanneer je ervoor kiest om zonnepanelen te plaatsen op uw nieuwe (of bestaande) dak, krijg je een fiscaal voordeel. De overheid wil bedrijven namelijk stimuleren om te investeren in technieken die energiezuinig zijn en duurzame energie. Die voordelen kunnen behoorlijk hoog zijn! Als organisatie mag nu maar liefst 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst! Een extra reden dus om voor duurzaam te kiezen!

Hoe werkt het?
Het is verstandig om vooraf contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf in asbest saneren. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is bijvoorbeeld De Staalbouwers. Zij maken dan een asbestinventarisatierapport. Dit rapport is tevens noodzakelijk voor het aanvragen van een bouwvergunning. Het door u gekozen bedrijf zal op een veilige manier het asbest verwijderen en afvoeren. Uiteindelijk plaatsen ze een compleet nieuw dak en daar kun je dan zonnepanelen om laten aanleggen, eventueel door eenzelfde partij!

De Staalbouwers
De Staalbouwers is een expert op het gebied van asbest verwijderen én zonnepanelen plaatsen. Ideaal dus, wanneer je beide projecten overweegt. De mannen van De Staalbouwers helpen u graag vanaf de allereerste stap tot de oplevering. Graag wat meer informatie ontvangen over kosten, subsidies en andere mogelijkheden? Wacht niet langer en zet de stap naar duurzaam ondernemen! Ga naar de website en vraag geheel vrijblijvend de offerte aan.