Natuurlijk is een plastic beker in de eerste plaats een heel gemakkelijk voorwerp dat dient als wegwerpservies op feestjes en partijen. We kennen de argumenten allemaal wel: je koopt voor een klein prijsje een grote voorraad (stapeltjes) bekers, zodat je aan het einde van je hopelijk geslaagde feest alleen maar rond hoeft te gaan met de vuilniszak. Geen afwas, geen kapot servies, geen gedoe. Gemakkelijk, en daarom al jaren een toepassing van de plastic beker.

 

Een plastic beker als ‘grondstof’ voor een mooi knutselwerk

Omdat je de plastic beker gemakkelijk in grotere aantallen kunt aanschaffen, zijn er tal van andere dingen die je met dit materiaal kunt doen. Denk maar eens aan het volgende:

 

Een slinger van lampionnetjes

Heb je een oud kerstsnoer (verlichting) over of zoek je nog een leuke toepassing voor de lichtjes die anders alleen in december van zolder komen? Boor gaatjes in de onderkant van plastic bekertjes en plaats deze over de individuele lampjes. Zo ontstaan er als het ware allemaal kleine lampenkapjes. Geef de ‘kapjes’ een extra leuk effect door er motiefjes op te tekenen, door er steentjes op de plakken of door kinderen ze te laten bekleuren. Ben je handig met een schaar? Knip dan een leuk golvend randje van het bekertje af, waardoor als het ware de vorm van een bloem ontstaat. Let op: kijk met oudere lampjes uit dat ze niet te warm worden (en je bekertjes laten smelten).

 

Een sneeuwpop van (witte) plastic bekertjes

Alvast wat inspiratie opdoen voor de winterperiode van 2018? Plak tientallen plastic bekers met de zijkanten aan elkaar (met de open kant naar buiten) tot een grote bol ontstaat. Herhaal deze stap voor het maken van een of twee witte bollen die een slagje groter zijn, om de buik van de sneeuwpop te maken. Een zwart (gekleurd) bekertje kan dienen als hoedje van de sneeuwpop. Met knopen (ogen, mond, knopen) en een pijltje van oranje papier (neus) maak je de sneeuwpop helemaal af!