De slager van nu is niet meer te vergelijken met de slager van vroeger. De taken zijn enorm veranderd, en ook de werkomgeving van een moderne slager lijkt niet meer op de slagerij van vroeger. En dat is maar goed ook. Vroeger werkte een slager namelijk in een vette en koude omgeving. Gelukkig is dat niet meer nodig en heeft een slager van nu vaak een prachtige winkel tot zijn beschikking met moderne slagerijmachines. Kortom: slager zijn betekent een prachtig eeuwenoud beroep uitoefenen, aan de hand van de meest moderne snufjes van deze tijd.

Moderne machines zijn een must

Omdat de taken en de benodigde kennis enorm zijn uitgebreid, is de moderne slagerij een winkel waarin de techniek voorop staat. Zonder de juiste machines was deze vooruitgang namelijk niet mogelijk. Koelmeubelen, presentatietechnieken, steamers, verlichting en weegschalen zijn belangrijk om de kwaliteit van het vlees te kunnen garanderen. Slagerijmachines moeten daarom zorgvuldig gekozen worden. Ze moeten veilig en gebruiksvriendelijk zijn, en zijn tegenwoordig uitvoerbaar in de meest prachtige designs.

Ander werkzaamheden

Waar een slager zich vroeger voornamelijk bezig hield met het kopen van vee, het slachten, het verwerken van vlees en het in kleine stukken snijden, zijn de taken van een moderne slager enorm uitgebreid. Tegenwoordig moet een slager alles weten van het gehele slagersvak. De (veeleisende)  moderne klant wil namelijk goed vlees, van de beste kwaliteit, die ook nog eens gezond, lekker en vers is. De nadruk van de taken van de moderne slager ligt dan ook op het goed en verantwoord bereiden van vlees. Dat betekent verstand hebben van de moderne productiemethoden, alles weten over de juiste manier van verpakken, kennis hebben van E-nummers en voedingswaarden. Ook moet de slager van nu rekening houden met glutenvrije diëten en andere gezondheidsaspecten. En daarbij weten veel slagers van nu zelfs alles te vertellen over bijpassende sauzen en wijnen.

Simatec machines voor voedingsindustrie

Sismatec is dé specialist als het gaat om slagerijmachines. Zij leveren vele machines van de beste Europese merken voor het bereiden, bewerken, portioneren, verpakken en wegen van voedsel. Ontdek de unieke specialisaties en voordelen die elk merk met zich meebrengt! Meer informatie? Neem eens een kijkje op de website of neem contact op met de specialisten van Sismatec.