Op ieder feestje zijn ze te vinden. Dan zie je die prachtige statafels met hun gekleurde rokken en daarbovenop, als kers op de taart, een stapel vrolijk gekleurde plastic borden. Slim van de organisator. Die had waarschijnlijk geen zin in scherven én in de afwas. Want dan sta je, na een heerlijk feest waarbij je de benen uit je lijf hebt gelopen en gedanst op de Macarena en de Ketchup Song, en waar je ernstig vermoedt dat je de alcohol de eerstkomende drie weken nog ergens in je hersens voelt, met je armen in een teiltje sop 38 borden af te wassen. No way, José. We schaffen gewoon lekker plastic borden aan. Dat is net zo makkelijk.

Ga gedurfd met je plastic borden

En eigenlijk ook veel leuker. Want waar je het anders moet doen met je eigen saaie witte of grijze borden, allemaal in dezelfde teint, of nog erger, het Blokker servies met koeienmotief van je moeder, kun je bij plastic borden helemaal los gaan. Ga voor knalpaarse plastic borden. Of doe eens gek met de zwart wit geblokte variant. Heb je een feestje omdat je na 3 keer afrijden eindelijk dat roze papiertje op zak hebt? Ga dan voor plastic borden waar een auto op afgedrukt staat. Lekker kinderachtig, maar wel leuk. Al helemaal als je een auto taart hebt, die normaal alleen besteld wordt voor peuters die gek zijn van auto’s en trekkers. En je hebt natuurlijk voor de Sarah’s en de Abrahams de varianten waar de halve eeuw op afgedrukt staat. Ook origineel én effectief.

Ook tijdens de picknick

Maar ga je lekker picknicken met heel de familie, inclusief je oma die stiekem tóch wel gek is op het eeuwige bloemetjesmotief op haar borden? Dan zijn er uiteraard ook plastic borden met bloemen erop. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of er zijn wel plastic borden naar jouw smaak!